“Yo Arjen, heb je tijd zo rond hemelvaart? Ik heb een leuk projectje...”
“Ja VET! Wat gaan we doen dan?”
“We gaan met een bus op frituurolie naar Rome rijden! We moeten alleen nog even een band regelen...”
“Oh, nog vetter. Ik weet nog wel een paar mensen...”

Binnen twee uur stond er een nieuwe band op poten: Al Gorado & the Zero Transmissions. Nadat Arjen het halve conservatorium gevraagd had werd er een vette soulband geboren.

Het is mogelijk een auto te laten rijden op frituurolie.  In Rotterdam eten we ons laatste patatje en  dan wordt het  frituurvet vervangen. Dit keer wordt het vet niet weggegooid,  maar tanken we onze auto’s ermee vol. Met deze nieuwe vorm  van dieselolie vertrekken we in de richting van Rome. 

Het volledige reisverslag inclusief foto's kun je hier lezen!

De race

‘Wonders of Waste’ is een 1600 kilometer lange rit van Rotterdam naar het Colosseum in Rome. De deelnemers mogen alleen gebruikte frituurolie als brandstof gebruiken en moeten deze onderweg gratis zien te krijgen. Met deze bizarre 4 daagse reis laten de deelnemers zien dat zij een uitdaging niet uit de weg gaan. Het einddoel van de reis is het Colosseum in Rome, dat recentelijk verkozen is tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Deze reis biedt de deelnemers de mogelijkheid dit wereldwonder opnieuw te ontdekken: de reis is de bestemming.


Doel van het project

Het wonders of waste project wilt laten zien wat je allemaal met afval kunt doen. Frituurolie wordt vaak in het riool gegooid. Rioolzuiveringen kost het ongeveer € 3,00 om een liter frituurvet uit het water te zuiveren. En dat terwijl frituurolie gemakkelijk gebruikt kan worden als vervanger van dieselolie. Het weggooi gedrag van onze maatschappij kunnen met dit project mooi onder de aandacht brengen. Daarnaast is de rally een sponsorloop met auto’s. We rijden voor het goede doel en proberen hiermee zoveel mogelijk geld op te halen. 

Het volledige reisverslag inclusief foto's kun je hier lezen!