Muziek

Muziek maken begon op mijn vijftiende en groeide al snel uit tot mijn grootste passie. Ik speel als bassist altijd in dienst van de muziek en de groep waarin ik speel. Dat vind ik het allermooiste: Wanneer we met elkaar muziek kunnen maken die mensen raakt. En dat ontstaat wanneer de groep elkaar vertrouwd en iedereen bereid is zijn of haar ego aan de kant te zetten. 

Ik speel basgitaar en contrabas in onder andere de volgende formaties:

Ervaring

Ik speel sinds 2000 in verschillende bands en projecten. Ik ben op mijn vijftiende begonnen met elektrisch gitaar. Twee jaar later begon ik met basgitaar. Ik heb zo’n tien jaar beide instrumenten gespeeld. In 2007 kwam daar ook contrabas bij. Ik heb veel ervaring met het lezen van muziek door de vele musicalprojecten en bigbands. Ik heb les gehad van Frank Mommers en Ratko Zjaca op gitaar, en van Berry Jansen op basgitaar. Daarnaast ben ik in 2014 naar de Warwick basscamp geweest, waar ik masterclasses heb gevolgd van o.a. Victor Wooten, Armand Sabal-Lecco en Victor Bailey.

Ik heb gespeeld in:

  • Soul / funk / pop bands
  • Bigbands
  • Jazz combo’s
  • Musical projecten
  • Theater producties
  • Reggaebands

Wat Harrie zegt

Ik ken Joris sinds 2006 als een zeer bevlogen en muzikale bassist. Het woord “Nee” is bij hem moeilijk los te krijgen, hij is overal voor in. Of het nu gaat om een klein achtergrond-optreden met contrabas in trio of kwartet-formatie, of als bassist in een theatervoorstelling (zoals TOON: Liedjesman), als mede-componist/arrangeur in een singer-songwriterband (Me & the Martians), of om een stevige fundering te leggen onder een 11-mans coverband, hij is van alle markten thuis. Hij is sinds jaar en dag mijn “go-to” bassist. 

Harrie Herfst, Muzikaal leider TOON: Liedjesman, componist / arrangeur / toetsenist.

Wat Roos zegt

Ik ken Joris Heus ongeveer 15 jaar en we hebben elkaar leren kennen door de muziek. Eerst als talentvol gitarist tijdens musicals en diverse bigbands en later als een zeer goede en bedreven bassist. Na een aantal jaar onze eigen projecten te hebben gedaan, spelen Joris en ik nu alweer zo’n 5 jaar samen in de band SOULID!

Het is ontzettend fijn samenwerken met Joris. Hij heeft z’n zaken goed voor elkaar; bereid zich altijd goed voor, werkt enorm hard zowel op muzikaal als organisatorisch vlak en last but not least… je kunt altijd op hem rekenen! Er zijn weinig mensen die zo committed zijn als hij. Bovendien gaat deze sterke commitment altijd samen met een vrolijke en positieve instelling.

Als muzikant past hij zich aan wat op dat moment het beste is voor het eindresultaat. Dit maakt hem als muzikant erg veelzijdig. Hij kan zich heel dienstbaar opstellen aan het grote geheel, bijvoorbeeld in het theater tijdens een underscore voor een scene of groovend als een mede muzikant een solo heeft, maar ook kan zeker hij zijn moment pakken in een solo of als stuwende bassist een so(u)lid fundering leggen!

Roos van Breukelen, Zangeres, Actrice & Theatermaakster.

Opnames

De Reformatie – Formalitijd

Een aantal nummers ingespeeld op het album

SoDimitriOp

 

Steebsch Jazz Quintet

HipHopKloon