Teamleider

Bij de verschillende software bedrijven waar ik gewerkt hebt gebeurde het altijd 'als vanzelf': Ik werd teamleider. Omdat ik voelde dat er een gat ontstond tussen de visie van de klant en het beeld bij ons. Of uit drang om de processen van de organisatie te verbeteren. Hoe dan ook, die rol heb ik altijd met veel plezier uitgeoefend. 

In 2016 heb ik door de training persoonlijk leiderschap van Hermonde veel meer inzicht gekregen om deze rol met meer enthousiasme dan ooit tevoren uit te oefenen.

Ervaring

Teamleider en programmeur
2014-2017
Aneto B.V., Bunnik
Aneto ontwikkelt web applicaties, apps en BI oplossingen.
Teamleider, kwaliteitsmanager en programmeur. Gestart met een coachingtraject en verantwoordelijk voor het uniform maken van werkprocessen met als doel het garanderen van kwaliteit.
 
Hoofd afdeling software ontwikkeling
2007-2013
2R – IT Services B.V. , Maarssen
Full service IT bedrijf bestaande uit een beheer- en ontwikkelafdeling. 2R leverde online oplossingen, websites, web design en hosting.
Teamleider en projectmanagement in een team van 4-10 ontwikkelaars. Verantwoordelijk voor de ontwikkelprojecten.

 

Opleiding

Persoonlijk leiderschap
2016

Hermonde academie
Meer inzicht en zelfkennis; Bewustwording van impact en hoe deze resultaatgericht in te zetten; Vanuit verbinding (met jezelf en anderen) beter beïnvloeden; In staat om te sturen op gestelde doel en gewenste resultaten

Total, Relaxed Organization training
2012

Priacta
Tijdmanagement training gebaseerd op Getting Things Done en Covey.

Wat Michiel zegt

Joris heeft naast zijn dagelijkse development werkzaamheden Quality Improvement voor de groep opgepakt. Om te komen tot hogere kwaliteit van de dienstverlening zijn gesprekken gevoerd met alle teamleden en zijn er afspraken gemaakt ook qua opleiding. Joris heeft ook dit opgepakt en werd bewust van het gegeven dat hij op gebied van communicatie, sturing en leiderschap steeds meer behoefte kreeg aan handvatten. Vervolgens heeft hij de training leidinggeven doorlopen. Gedurende dit trainingstraject van 6 maanden heeft hij het geleerde direct toegepast, zijn werkzaamheden gecontinueerd en efficiënter uitgevoerd, Quality Improvement gestuurd, een nieuw project conform plan succesvol opgepakt, de spiegel niet vermeden en werkelijk alle bijkomstigheden aangepakt. En dat alles met meer energie, meer plezier en een nog heldere zicht op de omgeving. Diepe bewondering. Een groot plezier om met je samen te mogen werken.

Michiel Dankbaar, CCO Aneto.